Lobby

Public affairs

Hoe effectief is de public affairs strategie van jouw organisatie?

Lobbyen en public affairs worden vaak in één adem genoemd. Bij Castro Communicatie zien we public affairs als veel meer dan puur lobbyen. Stakeholders zijn onder andere dankzij het huidige medialandschap kritischer dan ooit. De digitalisering heeft ervoor gezorgd dat de samenleving aan de hand van social media de politiek veel makkelijker kan bereiken. De ouderwetse manier van invloed uitoefenen door bedrijven is aan het transformeren naar rechtstreekse beïnvloeding vanuit de samenleving. Kortom, de publieke opinie is een zeer belangrijk aspect geworden dat meegenomen moet worden in de public affairs strategie van jouw organisatie.

Al deze meningen en belangen worden gewogen door bestuurders en politici, waarna het wordt vertaald in beleid. De opkomst van nieuwe partijen leidt zowel links als rechts tot polarisatie, waardoor het huidige politieke speelveld stevig is gefragmenteerd. Bij Castro Communicatie vormen we samen met jouw organisatie een helder verhaal en brengen we het bij de juiste actoren binnen het complexe politieke landschap. Door onze jarenlange ervaring op verschillende politieke niveaus, heeft Castro een zeer sterk politiek-bestuurlijk en ambtelijk netwerk. 

Samen werken we aan public affairs strategieën met een structureel en resultaatgericht karakter. Van beursgenoteerde bedrijven tot stichtingen; een effectieve public affairs strategie zorgt ervoor dat je jouw concurrenten ruim voor blijft in de strijd om de aandacht van jouw doelgroep en stakeholders.

Wil je meer weten hoe we ook jouw bedrijf of organisatie kunnen helpen met public affairs ? Neem dan contact op.