Communicatie

Politieke monitoring

Filter op issues en trends vanuit een politieke lens

Politieke monitoring is een specifieke vorm van monitoring die gericht is op het volgen en analyseren van nieuws, (politieke) documenten, commentaren en discussies met betrekking tot politieke kwesties, beleid, politici en partijen.

De politieke monitoring door Castro helpt bij het navigeren door de complexe wereld van politiek, media en publieke opinie. Het doel van politieke monitoring is om opdrachtgevers te voorzien van relevante gegevens en trends. Als er een nieuw relevant document verschijnt (variërend van Tweede Kamerstukken tot schriftelijke vragen in een gemeenteraad), sturen we je deze. Direct of in bijvoorbeeld een wekelijks overzicht, afhankelijk van de wensen. Dit helpt bij het nemen en begrijpen van beleids- en bedrijfsbeslissingen, strategieën en de publieke stemming.

Castro heeft veel kennis en ervaringen met politieke-bestuurlijke processen en een zeer sterk (politiek) netwerk. Daardoor kunnen we je goed ondersteunen op het gebied van:

  • Informeren over het verschijnen van relevante politiek-bestuurlijke documenten;
  • (Desgewenst) het duiden van deze documenten en ontwikkelingen. Wij geven waardevolle inzichten op het gebied van lopende politieke issues en trends.
  • Internationale en in het bijzonder Europese ontwikkelingen. Castro helpt je het wereldwijde politieke toneel te volgen en internationale gebeurtenissen te interpreteren. We zien dat Europese ontwikkelingen steeds belangrijker worden voor bedrijven en organisaties. Daarom houdt ons team deze ontwikkelingen nauwlettend voor je in de gaten;
  • Social Media (analyse). Gezien de groeiende invloed van sociale media in de politiek, omvat politieke monitoring vaak het monitoren en analyseren van politieke discussies, nieuws en trends op platforms zoals X/Twitter, Facebook en Instagram. Social media speelt steeds vaker hierin een rol, omdat het laagdrempelig is voor burgers om hun mening te uitten en voor politici om direct in contact te komen met burgers én ongefilterd hun mening or standpunten te plaatsen. Bij goede monitoring kan social media monitoring niet ontbreken.

Neem gerust contact op als je meer wilt weten over de politieke monitoring door Castro Communicatie en hoe we dit ook voor jouw bedrijf of organisatie kunnen doen.